Giyim Üretim Teknolojisi Alanı - Kadın Terziliği

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Giyim Üretim Teknolojisi Programının amacı, Tekstil ve Hazır Giyim sektörüne hizmet edecek düzeyde genel tekstil ve hazır giyim bilgilerine sahip, ara kademede görev yapacak nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

27.04.2022 267

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER DALLARI

·           Kadın Giyim Modelistliği

·           Erkek Giyim Modelistliği

·           Çocuk Giyim Modelistliği

·           İç Giyim Modelistliği

·           Hazır Giyim Model Makineciliği

·           Deri Giyim

·           Kadın Terziliği

·           Erkek Terziliği

·           Kesimcilik

*Okulumuzda ilçenin imkanları göz önünde bulundurularak Kadın Terziliği Dalı seçilmektedir.

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER

Giyim üretim teknolojisi alanında çalışmak isteyenlerin; görme ve işitme duyu organlarının işlevlerini tam olarak yerine getirmesi, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmesi, titiz olması, bedenen ve ruhen sağlıklı olması, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilmesi gerekmektedir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Giyim üretim teknolojisi alanında çalışanlar, çalışmalarını kapalı mekânlarda (işletmelerde) yürütürler. Bu alanda çalışanlar görevini yaparken diğer çalışanlarla iş birliği içinde bulunmak ve görevini eşgüdüm hâlinde yürütmek durumundadır. Çalışma ortamının kısmen tozlu olmasından dolayı astım ve alerji problemleri olan kimselerin çalışırken gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

İŞ BULMA İMKÂNLARI Giyim üretim teknolojisi alanında çalışmak isteyenler, özel sektörlerdeki tekstil üretim işletmelerinde çalışabilecekleri gibi kendi atölyelerini de açabilirler.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Öğrenciler üniversite giriş sınavında başarılı oldukları takdirde;

2 yıllık Giyim Üretim Teknolojisi,

Tekstil Teknolojisi,

Deri Ve Konfeksiyon bölümlerine devam edebilirler.

Ayrıca 4 yıllık bölümlerimiz olan

Giyim Endüstrisi Öğretmenliği

Giyim Öğretmenliği,

Hazır Giyim Öğretmenliği lisans programlarına devam edebilirler.

DONANIMIMIZ:

·         2 adet 30 kişi kapasiteli derslik